Banen via VAK=Fit

De eerste Vak=Fit opleiding in de HAL-regio is succesvol afgesloten. Alle twaalf deelnemers zijn statushouders die hun inburgering afgerond, of bijna afgerond hebben. Zij ontvingen 8 juni jl. hun certificaat en hebben inmiddels allemaal een leer-werk baan. Halte Werk selecteerde de kandidaten.  

Eind januari 2018 startte de opleiding VAK=Fit in Alkmaar waar twaalf deelnemers theorie- en praktijklessen ontvingen. VAK=FIT is een aanbieder van opleidingen voor mensen die langdurig geen werk meer hebben. Alle deelnemers aan het HAL-traject hebben nu een baangarantie. Tegelijkertijd gaan ze nog een dag naar school voor de theorie. Jos Beemsterboer, één van de initiatiefnemers van VAK=Fit: “Ik ben supertrots. Iedereen is geslaagd. Wij zoeken altijd net zo lang door naar een baan tot de deelnemer uitgeschreven is bij de gemeentelijke uitkering.”  

Succesvol resultaat  

Dat de opleiding in een behoefte voorziet bij werkgevers en succesvol werknemers opleidt is duidelijk. Vorig jaar startte de eerste opleiding in Schagen. Ze hebben in totaal 80% van hun deelnemers aan werk en daarmee uit de uitkering geholpen. Voor de HAL-gemeenten is dat zelfs 100%. Halte Werk, UWV of COA dragen kandidaten aan die, na een intake bij VAK=Fit in een groep geplaatst worden. Beemsterboer: “Wij leiden mensen op voor 'krapteberoepen'. Dat zijn beroepen waar nu en in de toekomst veel vacatures voor te vinden zijn. De keuze voor elektro- en installatietechniek die we samen met de HAL-gemeenten hebben gemaakt blijkt met dit resultaat de juiste.”  

Speciale aanpak

De goede resultaten worden behaald door een speciale aanpak. “Wij leiden op naar werk èn werken samen met bedrijven uit de regio”, aldus Jos Beemsterboer. VAK=Fit maakt afspraken met werkgevers over een minimale baangarantie van zes maanden. Korte stages kunnen een onderdeel van de opleiding zijn. Zo komen werkgevers al tijdens de opleiding in contact met de deelnemers.  

Houding, gedrag en vertrouwen  

Naast theorie en praktijk van elektro-, installatietechniek en veiligheid besteedt de opleiding veel aandacht aan coaching en begeleiding. Houding en gedrag is voor werkgevers van essentieel belang. Thema’s als op tijd komen, communicatie, samenwerken en respect hebben voor elkaar komen dan ook aan steeds aan bod. Vertrouwen ontwikkelen bij de deelnemers is net zo belangrijk. Beemsterboer licht toe: “Onze opleiders hebben niet alleen inhoudelijke vakkennis op het gebied van onderwijs en de techniek. maar ook veel ervaring met deze doelgroep.”