Coöperatie Lichtpunt van Start

‘Coöperatie Lichtpunt’ gaat van start. Het is een samenwerking van uitkeringsgerechtigden die parttime kunnen ondernemen, maar weinig kans hebben om (volledig) de uitkering te verlaten.

Ondernemen met behoud van uitkering
In Lichtpunt ondernemen negen enthousiaste bijstandsgerechtigden parttime met behoud van uitkering. Zij richten zich onder andere op industrieel ontwerp, Caribisch-Antilliaanse catering, kindertherapie, yoga, muziekles en advies aan Expats over Nederlandse cultuur en regelgeving. De deelnemers zijn een hechte groep mensen die elkaar waar nodig ondersteunen en aanvullen.

Leren ondernemen
Ondernemen vraagt veel vaardigheden, zoals boekhouden of het vinden van opdrachten. Lichtpunt neemt dit werk voor haar deelnemers uit handen. Veel starters kunnen niet meteen leven van hun bedrijf. Om geen uitkering meer nodig te hebben moet er direct een behoorlijk inkomen worden verdiend. De coöperatie maakt de stap naar een eigen zaak makkelijker. Pas als een bedrijf voldoende geld oplevert om van te leven gaat het mogelijk apart verder. In de tussentijd kunnen deelnemers ervaring opdoen in het ondernemen.

Het hoofddoel van Lichtpunt is de talenten van de deelnemers ontwikkelen en ze zelfvertrouwen geven. Ze komen daardoor hopelijk sneller aan de slag als eigen baas of bij een bedrijf. Halte Werk wenst de deelnemers heel veel succes!