Nieuwe geldplannen voor (groot)ouders

De geldplannen van Halte Werk zijn een handige manier om tips te krijgen over geld. Daar zijn voor ouders en grootouders nu twee speciale geldplannen aan toegevoegd.

Nieuw: Geldplan Rondkomen met kinderen

Heeft u moeite uw kinderen te bieden wat ze nodig hebben? Het geldplan ‘Rondkomen met kinderen’ toont regelingen die u hier mogelijk bij helpen. Een tekort aan geld levert vaak ook zorgen en stress op. Daarom krijgt u meteen tips om bijvoorbeeld het piekeren te verminderen. Mogelijk wordt u verwezen naar een relevante hulpverlenende instanties. Het resultaat is een lijstje met actiepunten waarmee u direct aan de slag kunt gaan.

Nieuw: Geldplan Studie (klein)kind

Het geldplan 'Studie (klein)kinderen' helpt u als ouder of grootouder om geld opzij te zetten voor de studie van hun (klein)kind. U vult de voornaam van het (klein)kind in en het bedrag u kunt of wilt bijdragen. Als startbedrag, maar ook eventueel als maandelijks of jaarlijks bedrag. Vervolgens ziet u wat het bedrag oplevert bij sparen en/of beleggen. 

Spaarvarken winnen

Speciaal voor de Week van het geld 2018 heeft Halte Werk een kleurplaat actie voor kinderen. Onder de inzenders worden vijftien Halte Werk spaarvarkentjes verloot. De kleurplaten liggen bij de balies van de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk. Maar hij is ook te downloaden. Inleveren kan op dezelfde adressen tot 23 maart a.s. Winnaars krijgen persoonlijk bericht.